🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

Totaalaanbod bloeddruk en leefstijl

Aanbod bloeddruk & leefstijl Zuiderhoed
Wat is er veranderd bij de controles bloeddruk & leefstijl?
Hoewel wij graag voor jou zorgen is het van belang om ook zélf de regie over jouw gezondheid te nemen. Daarnaast bewijst Corona dat het fijn is om zorg-op-afstand te kunnen krijgen. Gebruik je een cholesteroltablet en/of bloeddruktablet zonder dat er sprake is van een hart- en vaatziekte of suikerziekte dan controleren we je vanaf augustus 2022 op een andere, meer betrouwbare manier. Je hoeft hiervoor niet meer naar de praktijk te komen maar je doet de controles wanneer jou dit het beste uitkomt vanuit jouw eigen huis. Het is gebleken dat de bloeddruk bij een thuismeting vaak veel lager is, waardoor minder medicijnen nodig zijn.

Wat houdt het in?
- minimaal 1x per jaar zelf thuis de bloeddruk meten met een gratis bloeddrukmeter
- 1x per jaar bloedprikken en urine inleveren
- 1x per jaar een vragenlijst over je leefstijl invullen
- je ontvangt digitale terugkoppeling over de bloeduitslagen, bloeddruk en tips op gebied van leefstijl door onze praktijkondersteuner Rinske Pijl

Waar vind ik meer informatie?
Goede vraag! Iedereen die bij ons bekend is met gebruik van een bloeddruk en/of cholesteroltablet, wordt automatisch uitgenodigd per mail. Als je bekend bent met een hartvaatziekte of suikerziekte dan lopen de controles via je eigen praktijkondersteuner gewoon door.

Ook graag meedoen, maar geen mail gehad?
Stuur dan een digitaal bericht naar Rinske Pijl (prakijkondersteuner)
Wilt u meer uitleg over de digitale bloeddrukcontroles naar aanleiding van de email die u van ons heeft gehad?
Je hebt van ons een email gekregen voor het opstarten van digitale controles omdat je bij ons bekend bent met een hoge bloeddruk en/of een hoog cholesterol en je gebruikt hiervoor medicatie. Wij zijn ervan overtuigd dat we sneller afwijkingen in jouw bloeddruk vinden, door je een gratis bloeddrukmeter te geven en jou thuis te laten meten. Deze controles zijn intensiever en betrouwbaarder dan we jou fysiek op de praktijk kunnen bieden.

De uitgebreide begeleiding die we jou gaan bieden ziet er als volgt uit:

1. Je kunt op de praktijk een gratis betrouwbare bloeddrukmeter ophalen aan de balie. Wil je de ontvangen email dan even aan onze medewerker laten zien aan de balie? Stop je met deelnemen aan de digitale controles, dan verzoeken we je om de meter weer in te komen leveren.

2. Indien je geen account voor ons patiënten portaal hebt, kun je zelf een account aanmaken. Ga op de beginpagina van deze website naar "stel een vraag aan de huisarts”. In verschillende stappen leggen we uit hoe je een account aanmaakt. Als je bent aangesloten op ons portaal dan kun je hiermee ook online afspraken maken bij jouw huisarts, berichten versturen naar jouw huisarts, praktijkondersteuner en assistente, jouw medicatie herhalen en jouw medisch dossier inzien. Belangrijk is dat je alle opties voor het ontvangen van berichten aan zet.

3. Een maand voor jouw geboortemaand krijg je automatisch per post een brief vanuit het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hiermee kun je bloedprikken en urine inleveren. Nadat je het formulier hebt ontvangen kun je op de beginpagina van onze website een afspraak maken om bloed te prikken. We vragen je om dit vóór jouw verjaardag te gaan doen.

4. Hier onderaan vind je een link naar het invulformulier waarmee je thuis betrouwbaar jouw bloeddruk kunt meten en bijhouden. In de film onderaan deze pagina leggen we alles nog eens goed uit. We vragen je om 5 dagen achter elkaar jouw bloeddruk en hartslag te meten. De gemiddelde bloeddruk en hartslag van al deze metingen mag je via een digitaal bericht aan onze praktijkondersteuner Rinske Pijl doorgeven, bij voorkeur voor jouw verjaardag. Indien de bovendruk hoger is dan 180, de onderdruk hoger is dan 110 of jouw hartslag hoger dan 120 per minuut, dan horen we het graag direct.

5. Hier onderaan vind je ook een link naar de vragenlijst. We vragen je de antwoorden in te vullen en daarna in een bericht, samen met de gemiddelde bloeddruk en hartslag aan Rinske Pijl (praktijkondersteuner) te versturen.

6. Aan het eind van jouw geboortemaand krijg je via het portaal, middels een digitaal bericht, een terugkoppeling over de uitslagen van jouw bloed, urine en bloeddruk. Rinske Pijl zal je advies geven over jouw medicatiegebruik en tips geven voor het verbeteren van jouw leefstijl.

7. Naast deze jaarlijkse controles is het verstandig om één keer per kwartaal zelf jouw bloeddruk te meten met de meter die je hebt. Indien je ziet dat jouw bloeddruk hoger is dan 140 / 90, kun je zelf opnieuw 5 dagen jouw bloeddruk meten. Indien deze gemiddelde waarde hoger is dan 135/85 vragen we je dit tussentijds via het portaal aan Rinske Pijl door te geven.

film uitleg bloeddrukmeting Invulformulier bloeddrukmeting Vragenlijst bloeddrukcontrole